Hoppning
11 juni 2021 15:47

Seger för Schweiz – Sverige sist i Nations Cup

Nations CupEfter en dramatisk tävling där Angelica Augustsson Zanotelli ramlade av hästen slutade svenskarna på en tionde plats av tio. Det schweiziska laget vann efter att Italien varit ledande länge. Allt under fredagens upplaga av Nations Cup i Frankrike.

Seger för Schweiz – Sverige sist i Nations Cup
Erica Swartz och Jovita. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

På plats på Nations Cup i franska La Baule är Angelie von Essen, Petronella Andersson, Erica Swartz och Angelica Augustsson Zanotelli.

I den första rundan fick Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele ett fel, Petronella Andersson och Castres van de Begijnakker Z fick noll fel. Erika Swartz och Jovita fick fyra fel, medan Angelie von Essen och Alcapone des Carmille slutade på fem fel.

Efter första omgången innebär det att Sverige har fem fel. Schweiz och Irland hade efter första rundan noll fel, Italien ett fel och Storbritannien lika så. Belgien hade fyra fel, Brasilien fem fel och Nederländerna åtta. Mexiko hade samlat på sig 13 fel och hemmalaget Frankrike även de 13 fel.

Augustsson i dramatiskt fall

I andra rundan såg det fint ut för Angelica Augustsson Zanotelli, tills hästen hoppade av för tidigt och landade mitt i ett längdhinder. Ryttaren ramlade av men kunde genast resa sig. Hästen däremot tog sig ut mot publiken och det såg dramatiskt ut innan den kunde fångas in.

”Man har kontrollerat både häst och ryttare och det är positiva nyheter, de verkar inte vara skadade”, säger speakern för Clipmyhorse tv.

Andra rundan för Petronella Andersson gick felfritt – till tvåkombinationen som kom ganska snart efter ett vattenhinder. Två bommar ner gav åtta fel. Det var också den del av banan som gav flest problem för ekipagen.

Erica Swartz och Jovita rev tre hinder och fick ett tidsfel i andra rundan. Angelie von Essens andra runda resulterade i ett pet och ett tidsfel.

Totalt sett hamnade Sverige på tionde plats av tio, med 31 fel.

Schweiz segrare

Italien ledde in i det sista med två fel totalt. Men i sista rundan drog ryttaren på sig nio fel, vilket gjorde att ryttaren med fem fel fick räknas. Den totala felpoängen blev vilket petade ner det italienska laget till sex fel, vilket till sist placerade laget på en andraplats.

Belgien kom trea med sju fel.

Jumping Nations Cup Of France
Steve Guerdat och Albfuehrens Maddox. Foto: FEI/Martin Dokoupil

Schweiz hade ledningen med en ryttare kvar, Beat Mändli. Han adderade noll fel till lagets totala fyra, vilket gjorde Schweiz till segrare. Övriga ryttare i det  schweiziska laget var Steve Guerdat, Martin Fuchs och Elian Baumann.

Länk till start- och resultatlistor hittar du här.

Livesändning hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden