Sport
23 augusti 2017 14:25

Svenska laget på bronsplats

Det började inte som önskat, men sedan tog sig det svenska hopplaget på bästa sätt. Bronsplats just nu och inte långt efter tätlagen.

Svenska laget på bronsplats

Efter en knagglig start där Henrik von Eckermann och Mary Lou inte presterade som vanligt gick det rakt uppåt för Sverige. Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa fick en av de snabbaste tiderna plus fyra tilläggssekunder. Felfritt och snabbt för Douglas Lindelöw med Zacramento och slutligen åter felfritt och ännu snabbare av Peder Fredricson med H&M All In.

Allt som allt gav det en stabil start och Sverige är definitivt med i medaljmatchen.

Efter att dagens resultat från den första hoppklassen på EM hade räknats om inför fortsättningen stod det klart att Sverige ligger på tredje plats just nu med 7,21 fel.

Schweiz toppar
Bland de 17 lagen leder Schweiz  på 5,15 fel. Schweiz hade tre ryttare bland de elva främsta och bäst av dem var SWB-stoet Bianca (f 2006, e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB) med Steve Guerdat, som blev fyra i dag.

Frankrike ligger tvåa på 6,78 fel. Efter Sverige ligger Irland på 8,11 fel och därpå kommer Spanien med 8,85. Därmed är alla fem topplag inom ett nedslag från varandra.

Ankarcrona nöjd
Det var en nöjd förbundskapten som kunde se tillbaka på den första dagens hoppning och samtidigt se fram emot fortsättningen.
– Jag är trygg med att jag kommer hit med de hästar och de ryttare jag vill ha här. Alla har kommit väl förberedda, på topphumör och med hästarna i bra form, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

En krasch i resultatsystemet gjorde att lagresultaten dröjde, men även innan de var klara var Ankarcrona säker på sin sak.
– Det intressanta är hur många fel vi har och det är inte många. Känslan är bra och vi är bra med.

Douglas var näst bäst i laget med SWB-hästen Zacramento (val, f 2005, e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg B Håkansson Häst AB).  Foto: Roland Thunholm

Vad händer nu?
•I morgon hoppar ryttarna en 1,60-runda, som gäller både individuellt och för lagen. Fel i denna runda läggs till felen som ekipagen har med sig efter första dagen (noll för Peder), resultatet räknas både individuellt och för laget.

• På fredag hoppas ännu en 1,60, som är indivduellt kval och lagfinal. Klassen är öppen för de tio bäst placerade lagen och de 50 bäst placerade individuella ryttarna efter onsdagen och torsdagen. Fel i rundan läggs till felen som ryttarna har med sig sedan tidigare. För lagen räknas de tre bästa resultaten i varje runda. Vid en eventuell omhoppning om medaljerna hoppar samtliga ryttare i laget.

• På söndag är det indivduell final över två 1,60-rundor. Runda A öppen för de 25 bästa individuella ekipagen efter de tre tidigare tävlingsdagarna.

Runda B öppen för de 12 bästa individuella ekipagen efter de tre tidigare tävlingsdagarna samt söndagens runda A. Evenutella fel lägga till de fel ryttarna har med sig från veckans alla klasser. Om ekipage, efter alla rundor, ligger på lika antal fel på någon av pallplatserna sker omhoppning om medaljerna.

Läs mer om Peders seger och den indivduella ställningen här

Komplett lagställning just nu

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden