Hoppning
15 april 2018 19:25

Svenska placeringar i Lanaken – Malin GP-femma

BelgienParallellt med världscupfinalerna i Paris har ett helg gäng svenska ryttare varit och tävlat i belgiska Lanaken. Flera placeringar har det blivit - inte minst en fin avslutande GP-placering för Malin Baryard-Johnsson.

Svenska placeringar i Lanaken – Malin GP-femma
Malin Baryard-Johnsson blev GP-femma med H&M Indiana i Lanaken. Foto: Roland Thunholm

I belgiska Lanaken har det ridits både ungdoms- och unghästhoppning, samt och tre- och enstjärniga klasser. I de högsta trestjärniga klasserna tog de svenska ryttarna ett antal placeringar.

Under torsdagen red Rolf-Göran Bengtsson felfritt i 1,50 med Crunch och tog en nittonde plats i det 105 ekipage stora startfältet. Segrade gjorde Francois Jr Mathy, Belgien, på Casanova de L’Herse.

Fredagens 1,50 hade nästan lika många startande – 92 stycken. Här blev det två svenska placeringar då Angelie Von Essen blev den som tog hand om nittondeplatsen med Casall-dottern Creme de La Creme, och Rolf-Göran Bengtsson tog placering nummer 22 med Crunch. Båda svenska ryttarna hade 1 tidsfel i grundomgången, och klassen vanns av Christophe Vanderhasselt, Belgien, på Identity Vitseroel.

Under söndagen reds en 1,45/1,50 med 99 startande ekipage. Åter igen blev det två svenska ekipage placerade med ett tidsfel vardera: Petronella Andersson och Bcardi kom på trettonde plats följd av Malin Baryard-JohnssonH&M Chue Channa på fjortonde plats. Även här blev det belgiskt i topp genom Karline De BrabanderFantomas de Muze.

Den avslutande Grand Prix-hoppningen över 1,50 hade 58 startande, varav sex ekipage var svenska. Malin Baryard-Johnsson var ett av fem ekipage som lyckades dubbelnolla, och hon knep femteplatsen med H&M Indiana. Även Irma Karlsson blev placerad i klassen med Ida van de Bisschop, hennes fyra fel i grunden räckte till en fjortonde plats. Segrade i GP-hoppningen gjorde belgiska ryttaren Gudrun PatteetSea Coast Pebbles Z.

Bland ungdomsryttaren blev det en seger för U25-ryttaren Ebba Falkenklev som vann en 1,30 med Didit.

Resultatlistor Lanaken

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 116 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-