Fälttävlan
3 april 2022 18:13
Ridsportplus

Svenska placeringar trots snö och blåst

SäsongsdebutDet blev en fjärdeplats för Amanda Staam och Corpoubet AT i helgens fyrstjärniga korta klass i Kronenberg, Holland, där ekipagen fick möta både snö och blåst.
− Hästen var fin, men det kändes lite ringrostigt efter vintern, säger Amanda till Ridsport. Även Wynja Eriksdotter Rubin tog placering i Holland.

Svenska placeringar trots snö och blåst
Wynja Eriksdotter Rubin och Hakunamatata 9. Foto: Joyce Kolfschoten Fotografie

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillsammans med Corpoubet AT (SWB f -13 val e Corporal VDL – Baloubet du Rouet) gjorde Amanda Staam i helgen sin tredje start i kort fyrstjärnig klass, CCI4*-S, och precis som de andra gångerna slutade det med placering.
− Vi var i Holland över två helger, och första helgen red jag en trestjärnig klass för att komma igång. Då var det vår och 20 grader varmt, berättar Amanda Staam.

Amanda-staam
Amanda Staam

Denna helg var vädret inte lika gynnsamt.
− Det hade snöat hela natten innan vi skulle hoppa i fredags, så underlaget på banan var inte det bästa.

Gick i mål på exakt rätt tid

Det slutade med ett nedslag för ”Kråkan” som Amandas häst kallas, och när lördagens terräng skulle avgöras var det inga problem med underlaget.
− Det var perfekt, och jag lyckades rida exakt på idealtiden, säger Amanda som stannade på 40,3 straff och tog fjärdeplatsen bland de 28 startande. Klassen vanns av Tysklands Andreas Dibowski och FRH Corrida som slutade på 30,7 straff.

Visst hade det varit jätteroligt att satsa mot VM i år, men Kråkan är fortfarande lite ung

Härnäst är planen att låta Corpoubet AT debutera i lång fyrstjärnig klass i Polen i början av maj.
− Mitt mål är att EM 2023, så därför är det lång fyrstjärnig som blir nästa steg, säger Amanda som hör hemma i Nations Cup-gruppen, snäppet under landslagsnivå, i fälttävlan.

− Visst hade det varit jätteroligt att satsa mot VM i år, men Kråkan är fortfarande lite ung med sina nio år, så EM nästa år är mer rimligt.

Hästens styrkor är att han är bra i både hoppning och terräng.
− Han har en hög lägstanivå. Det fanns en del vi hade kunnat göra bättre i helgen, men även när han inte presterar sitt allra bästa så är han väldigt bra.

Placering även för Wynja och Hakunamatata

Även Wynja Eriksdotter Rubin, som ingår i spetstruppen för young riders, inledde säsongen i Kronenberg, och tog i helgen en åttondeplats i den korta trestjärniga klassen med Hakunamatata 9.

De inledde med att sätta personbästa i dressyren med 68,3 procent, trots snöblandat regn och kraftig blåst.
− Terrängbanan var synnerligen välbyggd men utmanande. Hakunamatata var på hugget och vi gjorde en stabil runda med några tidsfel, vilket var helt enligt planen, säger Wynja Eriksdotter Rubin, som i och med resultatet har klarat av två av tre kval till Europamästerskapet för young riders.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden