Fälttävlan
27 mars 2022 20:19

Säsongen är i gång – helgens resultat

SäsongspremiärDen här helgen har fälttävlanssäsongen kickat igång för flera svenska ekipage, bland annat med tävlingar i skånska Tågarp. Landslagsryttare plockade också placeringar i tyska Luhmühlens trestjärniga klass och en ungdomsryttare var dubbelt på pallen i en holländsk tvåstjärnig klass.

Säsongen är i gång – helgens resultat
Niklas Lindbäck och Tarzan var ett av de vinnande ekipagen vid den svenska säsongspremiären i fälttävlan den här helgen. Foto: Kim C Lundin

Det har varit säsongspremiär för fälttävlan på svensk mark den här helgen.

Det är Tågarportens Ryttarförening som har haft klasser för båda hästar och ponnyer.

Det reds tre 100-klasser. En av dem, med 23 starter, vanns av landslagsryttaren och EM-medaljören Niklas Lindbäck med Tarzan (SWB val f 2008 e Haydn-Cortus, uppf Claes Brudefors, äg Andrea Sandbakken), Flyinge Hästsportklubb, på sitt dressyrstraff 29,8.

Kool Bouncer
Filippa Ljungberg och Kool Bouncer på väg mot seger.

Även 100-klassen med 24 startande hade svensk vinnare genom Stora Wäsby Fältrittklubbs Filippa Ljungberg/Kool Bouncer som även hon slutade på sitt dressyrstraff, 28,9.

Resultat, Tågarp

Ett stort gäng svenskar har ridit på klassisk fälttävlansmark i tyska Luhmühlen den här helgen.

I ena avdelningen av den trestjärniga klassen, CCI3*S, blev utmanartruppens Lina Forsberg bästa svensk med en åttonde plats tillsammans med Kaizen i det 32 ekipage stora startfältet.

I den andra avdelningen av klassen fanns flera av de svenska landslagsryttarna. Spetstruppens Louise Romeike lyckades bäst genom en nionde placering tillsammans med Waikiki. Denna avdelning hade 37 startande.

Resultat

I holländska Kronenberg blev Amanda Andersson både tvåa och trea i en CCI2*S med över 80 startande. Tillsammans med Kokos blev hon tvåa och med Jersey trea.

Resultat, Kronenberg

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden