Körning
20 augusti 2017 12:00

Svensk ponnykusk tog sjätteplats på VM

Svenska Linnea Kristiansen och Plassens Lucky Luke håller ställningarna som ett av världens bästa ponnyekipage i körning. I dag tog de hem en sjätteplats i stenhård konkurrens vid världsmästerskapet som just avslutats i tyska Minden.


Foto: Rebecca Kristianssen

Linnea och ponnyn Plassens Lucky Luke inledde med en sjundeplats i dressyren. Här var domarna verkligen inte eniga, den franske domaren hade Linnea på tjugofemte plats, domaren från Nederländerna hade henne som etta. 

Oenig domarkår
Märkliga saker händer i domarbåsen ibland, något som den andra svenska enbetskusken, Karin Söderqvist med ponnyn Why me, också fick erfara, hon var på plats 23 efter sin dressyrkörningen och här ville den franske domaren ha henne som nr 13.

I maraton hamnade både Linnea och Karin utanför topp tio men Linnea och Lucky hade femte bästa tiden i det fjärde hindret och Karin var tredje bästa ekipage i näst sista hindret. Efter två avklarade grenar låg Linnea på en tiondeplats, Karin var nummer 19. 

Linnea klättrade efter superrunda
Framför allt Linnea hade chansen att klättra uppåt i prislistan och röra om lite i toppen och som det proffs hon är i körning, tog hon den också.
En superrunda utan ett fel bland koner och bollar gav henne en fjärdeplats i momentet. Därmed klättrade hon raskt upp till en sjätteplats totalt.
Världsmästare blev Tysklands Marlena Brenner med Cedric Scherrer från Schweiz på silverplats. Brons till Tyskland och Katja Helpertz.

Karin Söderqvist slutade på tjugonde plats, i startfältet fanns 41 enbetskuskar.
I parklassen kämpade Ewa Nowén med sitt russpar. Det gick inte så bra den här gången, orken tog slut för ”sorkarna” och det blev en placering långt bak i det 33 ekipage starka startfältet för parluslar.

Extra stort jubel för Sveriges mest talangfulla och framgångsrika kusk, Linnea Kristiansen alltså. Eller som mamma och groom Rebecca Kristiansen uttrycker det;
– Nu kommer hemfärden att gå kalas. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden