Körning
19 juni 06:30

Linnea Kristiansen visade klassen

Linnea Kristiansen gjorde det igen. Stjärnan i svensk körsport visade än en gång sin klass. Den här gången i tyska Dillenburg där det blev en silverplats för henne och ponnyn Plassens Lucky Luke i helgen.

Linnea Kristiansen visade klassen
Linnea Kristiansen och Plassens Lucky Luke på väg mot en välförtjänt andraplats i maratonkörningen i Dillenburg. Groom är Rebecca Kristiansen.

Plassens Lucky Luke (e Lanners Prince Charming, uppf Nina Sandberg) visade fin form tävlingen igenom. 

Efter dressyren låg ekipaget på en fjärdeplats med 52,81. Tysklands Fabian Gänshirt, som är regerande världsmästare, toppade med 51,10.

I maratonkörningen var Linnea Kristiansen riktigt stark. Snabbast av hela startfältet på 23 ekipage i hinder tre och näst snabbast i hinder fyra och i hinder sex. I hinder fem tog det lite längre tid, Linnea Kristiansen var elfte ekipage här men ändå var hon näst bäst i mål och klättrade även upp till en andraplats totalt efter två grenar.

Tre straff i precisionen
I precionskörningen blev det tre straff och när Gänshirt nollade var han given totaletta. Linnea lyckades dock hålla undan för den blivande trean, Tysklands Katja Helpertz. Linneas totalpoäng var 130,17 och Helpertz slutade på 130,34.

Det var en strålande insats av Linnea Kristiansen och Plassens Lucky Luke i den tuffa tävlingen i tyska Dillenburg.

Linnea och Lucky Luke har haft en fin säsong så här långt, förhoppningsvis håller den goda formen i sig till till VM i körning för ponny. Den 15 till 20 augusti är det dags i Minden i Tyskland.

Kan bli medalj
Då gäller det att hålla alla tummar – det kan mycket väl handla om medalj här.

Innan dess har alla också chansen att heja på Linnea och Plassens Lucky Luke i Falsterbo där körningen är med den 16 juli.

Marcus Clasén med sin new forest Brio var med och körde den tvåstjärniga klassen i Dillenburg. Det kunde har börjat bättre i dressyren. Marcus fick uselt betalt för sin körning och låg sist efter första dagen i det sex ekipage starka startfältet.

Han och Brio kom igen med besked i maraton som de vann. En tredjeplats i konkörningen gjorde att Marcus kunde klättra två placeringar och han blev fyra totalt.

Arrangörens webbplats

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar