Dressyr
12 mars 2015 20:09

Svenska segrar i Vidauban

Svenskarna hade en riktigt fin torsdag och radade upp inte mindre än fyra segrar i franska Vidauban.

Svenska segrar i Vidauban
Marina Mattsson och Beckham, här på SM 2014, fortsätter att rada upp meriter. Den senaste var trestjärnig GP-seger i Vidauban. Photo: Roland Thunholm

De finaste kom i trestjärnig Grand Prix där Patrik Kittel vann kvalet till Grand Prix Special och young ridern Marina Mattsson toppade kvalet till Grand Prix Kür.

Patrik Kittel samlade ihop till 72,36 procent med Delaunay (val f -06 e  Dr. Doolittle-Feinbrand) och Marina Mattsson nådde 70,08 med Beckham (val f -02 e Bernstein-Koncerz xx, uppf Johanna Nihlgård). I Marinas klass var Jeanna Högberg sjua på Duendecillo P.

I den enstjärniga rundan följde Mads Hendeliowitz upp förra helgens tre vinster med Latinotanz  (val f -06 e Fidertanz-Latimer) på bästa sätt genom att vinna Prix St Georges  på 69,842 procent. Här kom Amanda Eklund femma med Sambucus.

Det var även Sverige längst fram i en klass för 5-åriga hästar, där Jeanna Högberg och Springbank VH var bäst av två ekipage.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-