Hoppning
30 augusti 2022 15:53

Svenska VM-ryttare till Spruce Meadows

SuperlagSverige sparar inte på krutet – fyra VM-ryttare startar i nationshoppningen på en av världens mest prestigefyllda tävlingar.

Svenska VM-ryttare till Spruce Meadows
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit lyfter inom kort mot Kanada. Foto: Roland Thunholm

Att få en inbjudan till kanadensiska Spruce Meadows är stort. Sverige har deltagit med ett lag en gång tidigare – det var 2019 och då slutade laget fyra. I år är det dags igen och då lämnar Sverige inget åt slumpen. Fyra VM-ryttare startar i nationshoppningen på den magnifika gräsarenan lördagen den 10 september.

Det svenska superlaget består av VM-guldmedaljörerna Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Jens Fredricson och VM-reserven Rolf-Göran Bengtsson.
– Vi har aldrig vunnit där, så det vore ju trevligt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Han ser fram emot utmaningen.
– Det är en av de absolut tuffaste och mest anrika tävlingar vi har. Spruce Meadows hör tillsammans med Aachen till världens bästa tävlingar.

På grund av pandemin var tävlingen inställd 2020 och 2021 kom bara fyra nationer till start på grund av pandemirestriktioner och ett år med flera mästerskap.
– Vi fick en inbjudan även förra året, men tackade nej på grund av OS och EM. I år fick vi tidigt en ny inbjudan och tackade ja. Det är en tävling vi gärna åker till och vi är tacksamma att vi får chansen att delta med lag, säger Henrik Ankarcrona.

”Formstarkt lag”

Med sig har Jens Fredricson VM-guldhästen Markan Cosmopolit, Peder Fredricson rider nyblivna Rolex Grand Prix-vinnaren Catch Me Not S, Henrik von Eckermann har med sig Nababette Z, hästen som han blev tvåa med i Falsterbo Grand Prix, och Rolf-Göran Bengtsson rider Ermindo W.

– Det är ett formstarkt lag. Catch Me Not vann ju Rolex Grand Prix i helgen. Det är alla ekipage som presterat på högsta nivå i de senaste tävlingarna, säger Henrik Ankarcrona.

Att komma som regerande OS- och VM-guldmedaljörer innebär att mångas ögon riktas mot Sverige. Svensk hoppning är hetare än någonsin och alla vill veta vad som ligger bakom framgångarna.

– Det är klart att det har blivit mer uppmärksamhet på plats när vi är ute på tävlingar. Många vill prata med oss, både andra deltagare och media. Speciellt Henrik är väldigt uppvaktad, berättar Henrik Ankarcrona.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden