Hoppning
19 november 2022 09:49

Svenskans storform håller i sig – klar för superfinal i lag

InternationelltEfter två kanonrundor i Prag är Angelica Augustsson Zanotelli och hennes lag Madrid in Motions klart för söndagens final i Global Champions League.

Svenskans storform håller i sig – klar för superfinal i lag
Angelica Augustsson Zanotelli och hennes Kalinka van de Nachtegaele. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

I Prag, Tjeckien, och den pågående finalen av årets GCL och Global Champions Tour, är nu semifinalen i lagtävlingen avklarad och de tolv lagen har blivit sex finallag.

Efter att ha varit felfria i två stora, tekniskt utmanande banor, bidrog Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele (BWP sto f 2009 e Epleaser van T Heike-Cicero Z, uppf Marcel Jacob, äg Angelica Augustsson Zanotelli och Rostal NV) starkt till att Madrid in Motion tog sig till söndagens superfinal i Global Champions League, GCL.

I fredagens semifinalhoppning över 1,60-hinder var det svenska ekipaget ett av sju felfria.

Det svenska ekipaget har visat storform på senare tid, bland annat med en seger i världscupkvalet i Helsingfors.

I Madrid in Motions finallag ingår, förutom Angelica Augustsson Zanotelli, Spaniens Eduardo Alvarez Aznar och Storbritanniens Jack Whitaker. Övriga svenskar på plats har inte lyckats ta sig till final.

I kväll, lördag, rids den individuella finalen, Global Champions Tour Super Grand Prix, med start 20.10. Henrik von Eckermann och King Edward startar som nummer 7 och är enda svenska ekipaget i det 13 ekipage stora startfältet.

Resultat, GCL inför finalen

Start- och resultatlistor

Regler Global Champions League

GCT-TV sänder samtliga klasser live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden