Fälttävlan
15 september 2013 18:48

Svenskarna klättrade i Jardy

Mathilda Hammarström och Libbisaurous blev bästa svenska ekipage på JEM. På EM för unga ryttare lyckades Agnes Stolth och Hesteklewa Soeren Spa bäst av svenskarna.

För Mathilda Hammarström och Libbisaurous blev det en 20:e plats totalt på mästerskapet. Ekipaget slutade på sitt dressyrstraff och gjorde en ordentlig klättring i resultatlistan från den 61:a plats det hade efter dressyren. Guldet gick till Robin Boulanger, Frankrike.

Agnes Stolth och Hesteklewa Soeren Spa slutade på 19:e plats i mästerskapet för unga ryttare. Ekipaget fick fyra straff med sig från söndagens hoppning, men det räckte ändå till att klättra något efter terrängen där det blev många fall på grund av halkan. Här blev det nordiskt högst upp på prispallen genom Finlands Elmo Jankari som ledde från början till slut. 

Mästerskapet reds i franska Jardy. Ingen ryttare eller häst har rapporterats ha fått några allvarligare skador på grund av de många fallen i terrängen. 

Läs mer

Resultat, juniorer

Resultat, unga ryttare

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden