Fälttävlan
23 september 2019 19:00

Svenskarna tog för sig i Danmark

Blågul dominansDe svenska fälttävlansryttarna tog för sig i Danmark. I CCI2*-S plockade de blågula ryttarna hem de sex främsta placeringarna - där Amanda Andersson tog hand om segern.

Svenskarna tog för sig i Danmark
Amanda Andersson och Jersey vann CCI2*-S i Danmark (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Förra veckan reds Copenhagen Eventing i Danmark, där en lång rad svenska fälttävlansryttare fanns på plats och red de internationella klasserna.

CCI2*-S hade 35 startande där inte mindre än 21 ekipage var svenska. Det blev också svenskt i topp på alla sex främsta placeringar. Vann gjorde Amanda AnderssonJersey (SWB sto f-10 e Quarterback-Bortus, uppf Rebecka Andersson) som slutade på dressyrstraffet 28,8. Tvåa kom Niklas LindbäckDaffodil’s Flamenco efter att ha tagit ledningen efter dressyren men fått fyra fel i hoppningen. Totalt blev det 31,7 straff för Niklas.

Aminda Ingulfson och Joystick kom trea i CCI2*-S på 33,9 straff och Malin Petersen fyra på Luisau med 34,6 straff. Amanda Andersson inte bara vann klassen utan kom även femma tillsammans med Kokos på 35,7 straff.

Ridsport
Johan Lundin och Mind ME var bästa svenska ekipage i CCI3*-S (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Bland de 43 startande ekipagen i CCI3*-S var 19 svenskar. Bäst gick det för Johan Lundin som kom fyra med Mind ME på 37,7 straff. Jonna Britse kom femma på Quattrino med 39,8 straff och Malin Josefsson tog hand om såväl sjätte som sjunde plats med Maggan V respektive Agaton V. Vann klassen gjorde tyska Peter ThomsenHorseware Nobleman.

I CCI1*-Intro var det idel danskt i resultatlistan och det fanns ingen svensk ryttare med bland de placerade.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden