Dressyr
3 oktober 2015 18:59

Svenskarna tog poäng i Estland

Innan västeuropeiska ligan ens har börjat har det blivit blågula världscuppoäng. Gårdagens vinnare Jennie Larsson tog en silverplats i küren och Charlotte Haid Bondergaard tog fjärdeplatsen.

Svenskarna tog poäng i Estland
Jennie Larsson åker hem från Estland med en seger och en andraplats.

Världscupmeetinget i den centraleuropeiska ligan fortsatte bra för Sveriges del. Efter fredagens seger Grand Prix följde Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower upp med en andraplats i världscupküren vid tävlingen i Tallin.
– Det känns som att vi har växlat upp ett hack. Vi är säkrare och Zircoon är bättre i formen nu. Han har verkligen varit duktig här i helgen, säger Jennie till Ridsportförbundet.

Andraplatsen på 73,425 procent betydde världscuppoäng som Jennie tar med sig västerut. En centraleuropeisk tävling får hon räkna i tabellen för västligan som har premiär i Odense om två veckor. Dit styr Jennie härnäst.
– Det är första gången jag satsar på världscupen. Det är ju rätt slitsamt med alla resor och så, men jag har en bra plan och en sund häst som reser bra så det här ska bli kul, säger Jennie.

Charlotte Haid Bondergaard och Roberto des Frettes trivdes också i Tallin. De bytte upp sig från fredagens femteplats i Grand Prix till en fjärdeplats i världscupsküren med  72,30 procent. Ukrainska Inna Logutenkova med Don Gregorius vann küren på 76,725 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden