Hoppning
5 september 2019 18:55

Svenskfödda Fibonacci går i pension

HoppstjärnaHan har gått 5* Grand Prix med flera olika ryttare och ingick i Tysklands bronslag vid OS i Rio 2016. Nu går SWB-hästen Fibonacci i pension.

Svenskfödda Fibonacci går i pension
Meredith Michaels-Beerbaum och Fibonacci. Foto: Roland Thunholm

SWB-hästen Fibonacci (val f-05 e For Feeling-Croland, uppf Tina Peterson-Lind) hette från början Fendi och krävde i sina unga år engagemang från ett stort antal personer innan hans talang kunde kanaliseras åt rätt håll.

Han tävlades av bland andra Stephanie Holmén och Lisen Bratt-Fredricson innan Meredith Michaels-Beerbaum fick upp ögonen för honom, och hon red Fibonacci på EM 2015, där Tyskland tog lagsilver, och på OS 2016, där det blev lagbrons för tyskarna.

Hästen gick sedan vidare till den unga amerikanska ryttaren Lillie Keenan, och har också tävlats av Keenans tränare Cian O’Connor.

Det är World of Showjumping som nu berättar att Fibonacci har gått i pension, 14 år gammal, och Meredith Michaels-Beerbaum berättar på sociala medier att han har återvänt till henne för att njuta av sin ledighet.

Här kan du läsa ett reportage om Fibonaci från 2014. (PLUS)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden