Dressyr
9 november 2021 13:43

Svenskfödde Quarton tävlas av Helgstrand efter OS-satsningen

TopphästSWB-hästen Quarton har rest tillbaka över Atlanten efter OS-satsningen i USA. Nu rids han av Alexander Helgstrand, som i helgen gjorde tävlingsdebut med den svenskfödde valacken.

Svenskfödde Quarton tävlas av Helgstrand efter OS-satsningen
Quarton och Yvonne Österholm hade stora framgångar i Sverige under unghäståren. Foto: Roland Thunholm

Efter en sejour i USA och en OS-satsning med amerikanska Charlotte Jorst är svenskfödde Quarton (SWB val f-09 e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) tillbaka hos Helgstrand Dressage i Danmark. I helgen gjorde 18-årige Alexander Helgstrand tävlingsdebut med valacken, vilket resulterade i seger efter bara två månader i sadeln. Det skriver Helgstrand Dressage på sin Facebooksida.

– Jag är väldigt nöjd med båda hästarna idag. Sa’Va’ kändes så glad och Quarton har så mycket power och älskar att visa upp sig, sa Alexander Helgstrand efter tävlingen, där han även vann med sin EM-häst Grevens Sa’Va’.

Öppet köp

Quarton har vunnit Breeders Trophy och gått UVM-final. Tillsammans med danska OS-ryttaren Anna Kasprzak gick Quarton Grand Prix internationellt, men sommaren 2019 meddelade Anna att hästen stod till försäljning hos Helgstrand Dressage.

Danskfödda Charlotte Jorst köpte Quarton som en del av sin satsning mot OS för hemlandet USA. Quarton var då en av tre hästar som hon tävlade med sikte på en OS-biljett. Jorst har tack vare ett stort kapital kunnat köpa på sig och prova ett flertal hästar för att se vilka som passar bäst. Ridsport har tidigare berättat om Jorsts shoppingturer till Danmark och Helgstrand Dressage, där hon både köper och lämnar tillbaka hästar hos Andreas Helgstrand.

En av hästarna som Charlotte Jorst också lämnat i retur är den dubble UVM-finalisten och avelshingsten Atterupgaards Botticelli (e Benetton Dream-Caprimond E.H.), som numera är valack.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden