Avelsnyheter, Dressyr
25 januari 2022 09:16

Svenskstationerad Helgstrandhingst till Isabell Werth

Ny ryttareHelgstrand Dressage har gjort ännu en storaffär, denna gången med en hingst som varit stationerad i Sverige. Det är den kolsvarte premiehingsten Majestic Taonga som fångat dressyrdrottningen Isabell Werths intresse. Se klippet på hingsten som omnämnts som "small but mighty" här.

Svenskstationerad Helgstrandhingst till Isabell Werth
Majestic Taonga ska nu ridas av Isabell Werth. Foto: Helgstrand Dressage

Helgstrandproducerade Majestic Taonga (f-17 e Glock’s Toto Jr-Jazz, uppf Willeke Bos) imponerade stort på domarna när han utsågs till premiehingst i KWPN 2020. Därefter godkändes han i DWB, där han belönades med bland annat 8,5 för skritt och trav. Majestic Taonga var under 2020 stationerad hos Gränsbo Stuteri i Ängelholm – och nu har han flyttat till Tyskland och ”Die Queen” Isabell Werth.

”Som ni säkert vet vid det här laget, kom Isabell Werth till Helgstrand för att hitta en talangfull unghäst. Och hon blev kär i vår KWPN-premiehingst och DWB-godkända Majestic Taonga”, skriver Helgstrand Dressage på Instagram.

”Majestic Taonga rör sig med enorm bogfrihet, aktiva bakben och i en helt naturlig uppförsbacke. Vi kan knappt bärga oss inför hur han kommer att utvecklas under en av världens bästa ryttare”, står det att läsa. Se ett klipp på hingsten som 3-åring här under.

Majestic Taonga ägs av Isabell Werths sponsor Madeleine Winter-Schulze och Helgstrand Dressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden