Dressyr
2 juli 2015 13:58

YREM-brons till Sverige

Sveriges young riderlag vann EM-brons i nationstävlingen i Vidauban, Frankrike, på torsdagen.


YREM-brons till Sverige
Svenska bronslaget med Marina Mattsson, Emma Jösson, Victoria Appleyard, Alva Lander och chef d´Equipe Tina Dueboje. @CatharinaBrink

Sverige var på tredje plats redan efter gårdagens två ekipage/nation, där Sverige hade Emma Jönsson/Santo Domingo och den Englandbaserade Victoria Appleyard/Sir Willy. Tredjeplatsen stärktes med Alva Lander och Herbie Hancock Graftebjergs 71,421 procent och fastställdes efter 73,579  procent för Marina Mattsson och Double Diamond II.

Tidigare har Sverige tagit brons för young rider 1981, 1992 och 2001 samt ett EM-silver 1982. Dagens brons är därmed välkommet och en mycket fin prestation som visar på stärkt framtidstro i sporten.

Åt segrande Tyskland och tvåan Holland – giganterna i branschen – var det inte mycket att göra men brons är gott nog bland 17 medverkande nationer.

I juniorernas nationstävling med 15 nationer till start kom Sverige på elfte plats. Även där var Tyskland och Holland i topp med Danmark på bronsplats.  I FEI Children Preliminary Competition B blev Cecilia Bergåkra Bengtsson sjua med I Do Kiss bland åtta placerade.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden