Hoppning
26 augusti 2018 18:58

Svenskt VM-ekipage femstjärnig GP-tvåa

Internationellt Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou visade VM-form i söndagens femstjärniga Grand Prix över 1,60-hinder i franska Valence. VM-uttagna ekipaget slutade tvåa.

Svenskt VM-ekipage femstjärnig GP-tvåa
Henrik von Eckermann och Mary Lou åker snart till VM i USA och slipade formen i Frankrike under helgen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou (WESTF sto f 2006 e Montendro I-Portland L, uppf Hubert Nienhaus, äg GT Elite Scandinavia AB) stod för två felfria rundor i GP-hoppningen som hade ett starkt startfält.

13 av de knappt 50 startande ekipagen var felfria i grundomgången, men i omhoppningen var det bara fyra nollor. Mary Lou lyckades inte riktigt matcha segertiden utan var ungefär sju tiondelar efter segrande Kent Farrington/Gazelle, USA.

Fredrik Jönsson och Cold Play, som också är uttagna till VM, fick 0+4 fel och slutade nia.

von Eckermanns andraplats gav en prischeck på över 600 000 kronor.
– Hon har aldrig känts så bra. Det här är det bästa hon har hoppat någonsin, säger Henrik von Eckermann till Svenska Ridsportförbundet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden