Dressyr
10 augusti 2017 13:57

Sverige EM-fyra när Evelina visade toppklass

Det var nära medalj, men blev en fjärdeplats för juniorlaget i dressyr på EM. Evelina Söderström blev sjua individuellt i klassen i massiv konkurrens.

Sverige EM-fyra när Evelina visade toppklass
Evelina Söderström satte en strålande punkt för det svenska lagets insats på EM.

Dressyrguldet för juniorer gick till Tyskland med stor marginal före tvåan Holland. Danmark tog tredjeplatsen, drygt två procent före Sverige. Sverige låg länge på medaljplats, men den sista danska ryttaren säkrade grannlandets lagbrons.

I det svenska laget red Cornelia T Pettersson/Final Cut, Elin Mattsson/Cognac, Ebba Kjellberg/Boegegardens Limbery och Evelina Söderström/Weihenstephaner.

–Jag är jättejättenöjd med alla ryttare, säger landslagsledaren Marianne Esseen Söderberg till Ridsport medan de väntar på att få veta Sveriges slutliga placering.
– Det är mycket nerver som spelar in på ett mästerskap och jag vill gärna lyfta fram Evelina som går in och gör en fantastisk prestation under sådan press.


Det svenska teamet blev fyra. Foto: Ulrika Kjellberg

Evelina och hennes 19-åriga SWB-valack ”Weine” (e Warsteiner-Dwight, uppf Tomas Blomgren) satte punkt för det svenska lagets insats med det starkaste resultatet: 71,487 procent och sjua i den 80 EM-ekipage stora klassen. Elin Mattsson med Cognac llåg också på över 70 procent med sina 70,243 och plats 19 i klassen.

Samtliga fyra svenska juniorer slutade bland de 32 främsta ekipagen och formen bådar gott inför fortsättningen. Juniorerna rider vidare individuellt under kommande dagar och tar då inte med sig placeringarna från lagklassen. De 15 bästa rider slutligen om kürmedaljerna.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden