Hoppning
8 september 2019 09:08

Sverige fyra i den prestigefyllda nationshoppningen

UppdateradDet svenska laget gick till andra omgången och slutade på fjärde plats bland de tio lagen i nationshoppningen i Spruce Meadows, Kanada. Belgien vann före hemmalaget. Och alla fyra svenskarna väntas starta i den mytomspunna Grand Prix-klassen senare i dag.

Sverige fyra i den prestigefyllda nationshoppningen
Angelie von Essen och Luikan Q satte nollan i omhoppningen i Spruce Meadows. Arkivbild Foto: Liz Gregg/FEI

Sent i natt avgjordes nationshoppningen i Spruce Meadows, där Sverige för första gången hade med ett lag. Svenskarna lottades sist bland de tio lagen, och först ut av svenskarna var Henrik von EckermannFlotte Deern, som klarade den tuffa banan med 4 fel. Stephanie HolménFlip’s Little Sparrow stannade också på 4 fel medan Evelina TovekDalila de la Pomme som tredje startande fick två nedslag, 8 fel. Angelie von Essen Luikan Q stannade på 4 fel.

Resultatet 12 fel räckte för att Sverige som ett av de sex bästa lagen gick vidare till andra omgången, medan lag som USA, Tyskland och Nederländerna inte kom vidare.

I den andra omgången satte Angelie von Essen en felfri runda, medan Stephanie Holmén och Evelina Tovek fick varsin bom ned och Henrik von Eckermann utgick. Med totalt 8 fel i den andra rundan fick  på Sverige en fjärdeplats efter segrande Belgien, Kanada på andra plats och Irland på tredje.

− Jag tycker att alla hästarna har hoppat bra. Vi är lite där i fyrafelsträsket, men vi kan inte direkt vara missnöjda. Det är smågrejer och vi måste fortsätta att göra samma sak bara så kommer de felfria rundorna att komma, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsportförbundet.

Alla fyra svenskarna finns med i startlistan inför dagens Rolex Grand Prix, där stora pengasummor står på spel. Klassen startar kl 19.15 svensk tid.
Läs mer här (PLUS-artikel)

ClipMyHorse sänder tävlingen.

RESULTAT
Nations Cup, 160-hoppning i två omgångar
1) Belgien 4+0 fel
2) Kanada 9+5
3) Irland 8+11
4) Sverige 12+8 (Henrik von Eckermann/Flotte Deern 4+utg, Stephanie Holmén/Flip’s Little Sparrow 4+4, Evelina Tovek/Dalila de la Pomme 8+4, Angelie von Essen/Luikan Q 4+0)
5) Mexiko 15+10
6) Frankrike 9+43

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden