Hoppning
30 augusti 2019 13:30

Inte Sveriges dag i nationshoppningen

SpanienDet var inte Sveriges dag vid nationshoppningen i spanska Gijon. Med en nionde plats gick laget inte vidare till andra omgången, och tävlingen vanns av Italien.

Inte Sveriges dag i nationshoppningen
Marcus Westergren och Calmere inledde med fyra fel i nationshoppningen (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Dags för nationshoppning vid det femstjärniga meetinget i spanska Gijon. Sju ryttare har ridit när det är dags för Sveriges första ryttare – bland de felfria finns svenskbaserade Bruce GoodinBackatorps Danny V som red som första ryttare för Nya Zeeland.

17:00: Med sin nionde plats var Sverige inte en av de åtta nationer som gick vidare till andra rundan. Vann gjorde Italien som på totalt sex fel efter två rundor fick en prischeck på runt 250 000 kronor. Storbritannien kom tvåa på totalt åtta fel och Frankrike trea på totalt nio fel.

15:04: När alla tolv nationer haft sina fyra ryttare på banan ligger Storbritannien i ledning med totalt 4 fel, Frankrike, Italien och Nya Zeeland ligger på delad andra plats med 5 fel. Sverige ligger på en nionde plats.

14:51: Sist ut av de svenska ryttarna är Annika AxelssonW Diva Rosa Mfs. Det blir en tokig anridning mot vattnet och fyra fel där, men resten av rundan sitter. Ett tidsfel åker de på så totalt fem fel för ekipaget. Sverige avslutar första rundan på totalt 13 fel.

14:23: Antonia Pettersson Häggström är tredje ryttare för Sverige och rider Chickflick K. Vilken runda de gör! Snyggt och elegant men tyvärr blir det fyra fel. Sverige trillar ned på en tionde plats, och i delad ledning ligger Nya Zeeland och Storbritannien.

13:56: Andra ryttare för Sverige är Hannah Åkerblom och Chodec. De inleder bra men kommer i obalans efter vattnet och river hindret efteråt. Sedan kommer de helt fel mot sista hindret och hoppar av alldeles för nära. De får både bommar med sig och åker på ett tidsfel. Totalt 9 fel för Hannah och Chodec och Sverige in på en femte plats. Frankrike, Spanien och Nya Zeeland ligger i ledning.

13:29: Till skillnad från tidigare information är det Marcus Westergren som rider först för Sverige. Han och Calmere tar sig an 1,60-banan på ett strålande sätt, men det blir ett nedslag på A-hindret i tvåkombinationen. Ekipaget klarar tiden och svenska laget går in på en delad tredje plats så här långt.

Dessa rider för Sverige i Gijon:

  • Marcus WestergrenCalmere (SWB val f-09 e Callahan VDL-Quincy, uppf Ab B.L. Wester)
  • Hannah ÅkerblomChodec (val f-09 e Guidam Sohn-Centgraf)
  • Antonia Pettersson HäggströmChickflick K (SWB sto f-08 e Hip Hop-Zepperlin, uppf Pettersson Progress AB)
  • Annika AxelssonW Diva Rosa Mfs (sto f-08 e Wallenberg-Emilion)

Klassens resultat
Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden