Hoppning
30 augusti 2019 10:00

Dags för lagtävling i Spanien

NationshoppningHästarna hoppade fint i uppvärmningsklassen och idag är det dags för nationshoppning i Spanien. Fyra förväntansfulla ryttare rider för Sverige, där laget denna gång får klara sig utan Peder Fredricson som är hemma och vilar upp sig efter sin bakterieinfektion.

Dags för lagtävling i Spanien
Annika Axelsson/W Diva Rosa MFS, Antonia Pettersson Häggström/Chickflick K, Marcus Westergren/Calmere och Hannah Åkerblom/Chodec rider nationshoppning i Gijon. Foto: Privat/Roland Thunholm

Under fredagen rids det lagtävling vid veckans meeting i spanska Gijon. Nationshoppningen ingår inte i Longines FEI Jumping Nations Cup, men den håller femstjärnig nivå och det är inte mindre än 12 nationer som rider.

Klassen startar 13.00. Sverige rider som nummer åtta i ordningen, och förbundskapten Ann Catrin Carlsson har bestämt startordningen. Först ut är Annika AxelssonW Diva Rosa MFS, därefter Antonia Pettersson HäggströmChickflick K som följs av regerande svenska mästarduon Marcus WestergrenCalmere. Avslutningsvis rider Hannah ÅkerblomChodec.

Ryttarna har värmt upp i en 1,40-hoppning, och formen för de svenska ekipagen ser bra ut.
– Hästarna har hoppat fint i uppvärmningsklasserna, säger Ann Catrin Carlsson till Svenska Ridsportförbundet.

Peder Fredricson var uttagen att rida i Gijon, men på grund av den bakterieinfektion han drog på sig vid EM i Rotterdam är han inte på plats i Spanien, utan stannar istället hemma och håller tummarna för sina lagkamrater (läs mer här).

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden