Dressyr
21 juli 11:29

Sverige nära medalj på JEM

Mästerskap"Så här nära toppen som vi är nu har vi inte varit på väldigt länge." Det säger landslagsledare Marianne Esseen-Söderberg efter att de svenska juniorerna hade pallkänning i lagtävlingen på JEM.

Sverige nära medalj på JEM
Laura Laustsen och Fairy Tale ingår i den svenska truppen på JEM. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Europamästerskapet i dressyr för juniorer och children är i full gång i tyska Kronberg.

På torsdagen delades de första medaljerna ut efter en tajt tävling i juniorernas lagtävling. Sverige blev till slut femma.
– Vi höll andan ända in i det sista, så tajt var det, säger svenska landslagsledaren Marianne Esseen-Söderberg till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

– Alla red jättefint men hade någon kostsam miss. Så här nära toppen som vi är nu har vi inte varit på väldigt länge, fortsätter hon.

I det svenska juniorlaget ingick Juni Skobe Rosén/Netstutteriets Smirnoff, Maja Hermansson/Furstenhit, Ellen Stymne/Crescendo och Laura Laustsen/Fairy Tale. Laura Laustsen var den som nådde högst av de svenska ekipagen när det gäller domarsiffrorna som landade på 71,758 procent.

53060030285_8a2e0f61b3_k
Allegra Schimitz-Morkramer, Lana-Pinou Baumguertel, Josephine Ruppert och Rose Oatley i det tyska guldlaget. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

För juniorerna delas de första individuella medaljerna ut i morgon, lördag, då det individuella mästerskapsprogrammet avgörs. De 18 bästa därifrån går vidare till söndagens individuella kürfinal.

Lagfinal för childrenryttarna inleds i dag, fredag, och avgörs i morgon med individuell final på söndag.

Tyskland tog JEM-guld medan Österrike och Danmark delade på silverplatsen.

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden