Dressyr
12 juli 2019 13:04

Sverige redo för Nations Cup

Falsterbo Horse ShowDe har vunnit fyra år i rad och leder serien. Nu laddar det svenska dressyrlaget för seger på hemmaplan i Falsterbo. "Det är en positiv press," säger lagankaret Patrik Kittel.

Sverige redo för Nations Cup
Malin Foto: Annelie Frank

Det svenska dressyrlaget med Patrik Kittel/Well Done de la Roche CMF, Juliette Ramel/Wall Street JV, Malin Wahlkamp Nilsson/Eddieni och Minna Telde/Isac är redo att försvara sin ledning i serien.

– Vi har stora förhoppningar om att vinna här i Falsterbo, säger förbundskapten Bo Jenå.

– Det är klart att man känner en viss press så här på hemmaplan, men för mig är det en positiv press, säger lagankaret Patrik Kittel.

Med sig i laget har han två av sina elever; Juliette Ramel och Malin Wahlkamp Nilsson. Juliette Ramel har ridit Nations Cup i Falsterbo tidigare, men för Malin Wahlkamp Nilsson är det debut.
– Jag har ridit unghästklasserna här förut. Det ska bli jätteroligt att rida Nations Cup, säger hon.

Det blir också hon som går ut först i laget när det är dags för Grand Prix-klassen i morgon lördag. Därefter är det Juliette Ramel, Minna Telde och Patrik Kittel sist.

– Det är lite taktiskt för att Patrik ska hinna hjälpa Malin och Juliette, säger Bo Jenå.

Två ryttare rider sedan Grand Prix Special och två Grand Prix kür på söndag. Det blir Minna Telde och Malin Wahlkamp Nilsson som rider küren och Patrik Kittel och Juliette Ramel rider Grand Prix Special.

Specialen kommer att bli viktigare i OS framöver och efter årets EM kommer det bli mer specialfokus för de OS-aktuella ekipagen.

– Vi jobbar med OS nästa år i sikte redan nu, säger Bo Jenå.

Start- och resultatlistor

Totalställning i Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden