Dressyr
19 maj 2019 11:15

Årspremiären i Nations Cup avklarad

InternationelltÅrets Nations Cup-serie där Sverige är titelförsvarare har haft premiär och Sverige nådde inte hela vägen fram till seger den här gången.

Årspremiären i Nations Cup avklarad
Patrik Kittel och Well Done de la Roche, här på VM i Tryon. Arkivbild: Roland Thunholm

Årspremiären rids i franska Compiègne med Grand Prix för samtliga ekipage på lördagen.

På söndagen rider två i varje lag Grand Prix Special och två Grand Prix kür. Sju nationer har lag i tävlingen.

Det svenska laget består av Antonia Ramel, Juliette Ramel, Patrik Kittel och Mads Hendeliowitz.

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq var först ut av alla i startfältet i lördagens Grand Prix och slutade på 65,696 procent.

Juliette Ramel och Wall Street JV fick ihop 71,283 procent och gick upp i ledning när åtta ekipage gjort sitt i klassen. För Antonia Ramel och Brother de Jeu blev det 73,304 procent och för Patrik Kittel 77,283 procent vilket gav honom en ledning klassen. Denna behöll han även när klassen var slut och vann klassen.

Efter lördagens Grand Prix låg Sverige tvåa totalt efter Storbritannien.

På söndagen red Juliette Ramel och Patrik Kittel Grand Prix Special. Båda två levererade stabila program även om hans Well Done de la Roche CMF inte satte en bytesserie helt perfekt och hade lite bråttom ur sista piaffen på meddellinjen. ”Wellie” visade också sin vana trogen riktigt fin passage.

Juliette Ramel slutade fyra i GPS med 71,872 procent medan Patrik Kittel blev tvåa med 75,638 procent. Sverige ligger fortsatt tvåa efter Storbritannien.

Resultat, Grand Prix Special

Antonia Ramel red söndagens kür och gjorde sitt program till toner av Ed Sheeran. Hennes kür har en stark öppning med piaffpiruetter och passageslutor och fortsätter sedan med bland annat dubbelpiruetter.

Brother de Jeu slutade på 78,3 procent vilket räckte till en fjärdeplats i küren. Sverige slutade tvåa efter Storbritannien. USA tog hand om tredjeplatsen

Liveresultat, kür

Os 2016, Dag 6, Ridsport, Dressyr, Dressage
Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq, här på OS 2016, gick ut först i det svenska Nations Cup-laget. Arkivbild: Roland Thunholm
180714_falsterbo_jennyschwielerstaaf_antoniajulietteimg_8843
Antonia och Juliette Ramel under en presskonferens i samband med Falsterbotävlingarna 2018. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Läs om förbundskapten Bo Jenås förhoppningar om seger i Compiègne.

Malin Nilsson rider den trestjärniga rundan och började starkt på fredagen.

Resultat

Arrangörens webb-tv

FEI-tv (betalkanal), endast söndag

Tävlingsplatser, Nations Cup i dressyr 2019

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden