Sportnytt
3 mars 2021 16:24
Ridsportplus

Sverige skickar hjälp till utsatta hästar i Valencia

Dödlig smittaSvenska Ulrika Tågerup kommer att åka ner till Valencia för att bistå de svenska ryttarna och hästarna, och ge stöd på olika sätt. ─ Jag blir ett par extra händer i ett ansträngt läge, säger hon.

Sverige skickar hjälp till utsatta hästar i Valencia
Ulrika Tågerup är FEI-steward och var en av dopningskontrollanterna vid VM i Tryon 2018. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är Svenska Ridsportförbundet som i dag på eftermiddagen har bett Ulrika Tågerup att åka till Spanien. Ulrika är FEI-steward och dopningskontrollant, samt har arbetat inom hästsjukvård.
─ Jag fick frågan om att åka ner för ett par timmar sedan, och eftersom jag måste göra ett PCR-test först så kan jag åka ner på lördag, säger hon till Ridsport.

Kritiskt läge

I Valencia finns 32 svenska hästar kvar, isolerade efter beskedet om utbrottet av EHV-1 för några dagar sedan. Hälften av hästarna har eller har haft symptom, och för en är läget kritiskt.
─ Jag utgår från att det är ett ansträngt läge där, och jag får stötta på det sätt jag kan, och framför allt visa att ryttarna där ska känna att de har stöd från Svenska Ridsportförbundet.

Svenska ryttaren Carl-Walter Fox är en av dem som har sjuka hästar i Valencia. Han säger till World of Showjumping att det behövs hjälp av organisatoriskt slag, av kunniga människor som kan hantera de olika människor som rör sig på en tävlingsplats.

Ulrika Tågerup är ensam utsänd från Svenska Ridsportförbundet och vet inte hur länge hon kommer att behövas i Valencia.
─ Jag har en öppen returbiljett.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden