Sportnytt
3 mars 2021 16:43

EHV-1 från Valencia konstaterat i Doha

VirusutbrottetAllt fler hästar testar positivt för den aggressiva varianten av EHV-1 som kopplas till utbrottet i Valencia. Flera av hästarna som flugits från touren i Spanien till den pågående touren i Doha har nu testat positivt. Lisen Bratt Fredricson har haft kontakt med svenskarna på plats. Se vad hon säger här.

EHV-1 från Valencia konstaterat i Doha
Peder Fredricson och Hansson WL segrade i en 1,50-klass i Doha förra helgen. Nu har EHV-1-smitta kopplad till utbrottet i Valencia konstaterats hos flera hästar som flugits till Doha. Foto: CHI AL SHAQAB

Det är den tyska sajten St.Georg.de som rapporterar att flera hästar från Tyskland konstaterats positiva för den aggressiva varianten av EHV-1. Hästarna har flugits direkt från tävlingarna i Valencia till Doha där det i helgen är tänkt att vara säsongspremiär för Global Champions Tour med bland andra Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Evelina Tovek i startfältet.

Enligt sajten har de aktuella hästarna isolerats omedelbart vid ankomsten till Qatar.
– Det enda jag vet är att hästarna isolerades direkt, de fick aldrig komma in i tävlingsstallarna. Dessutom har alla hästar på tävlingen provtagits med negativt resultat, säger Lisen Bratt Fredricson som haft kontakt med ryttarna på plats.
– De verkade lugna i alla fall.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden