Sportnytt
26 februari 2021 06:25

Femstjärnigt i Doha – idag väntar Grand Prix

InternationelltDe femstjärniga tävlingarna i Doha är igång, och lockar flera av världens bästa hopp- och dressyrryttare. Torsdagen innebar uppvärmning för samtliga, och på hoppsidan såg två svenskar till att placera sig högt upp i listorna. Idag rids dressyrens Grand Prix, och för hoppryttarna väntar klasser upp till 1,55.

Femstjärnigt i Doha – idag väntar Grand Prix
Henrik von Eckermann fick till en kanonstart på tävlingarna i Doha. Med skimmelstoet Carlotta var han tvåa i torsdagens 1,45. Foto: CHI Al Shaqab 2021

Henrik von Eckermann och Peder Fredricson värmde upp på ett strålande sätt under torsdagen och var placerade som tvåa och trea i 1,45-klassen med Carlotta och Hansson WL.
I 1,50 var Evelina Tovek bästa svensk, när hon var felfri med Winnetou de La Hamente Z. Under fredagen rider hoppryttarna 1,50 och 1,55, innan det är dags för Grand Prix på lördag.

För dressyrryttarna är fredagen första tävlingsdag, då de rider Grand Prix med start klockan 17.00. För svensk del fick tävlingarna ett abrupt slut för Patrik Kittel på torsdagskvällen – läs mer om det här. Kvar i tävlingen är dock Sandra Dahlin, som rider sin Ichi 18.36 svensk tid. Dressyren fortsätter, och avslutas, med Grand Prix Special på lördag.

Se Henrik och Peders rundor från torsdagen via ClipMyHorse, som även sänder live under helgen.

Start- och resultatlistor för hoppning och dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden