Sportnytt
28 januari 14:13
Ridsportplus

Douglas Lindelöw ambassadör för VM 2022

Fint sällskapHan hoppas på att få rida VM i grannlandet när det väl är dags, sommaren 2022. Fram till dess har Douglas Lindelöw fått ett fint uppdrag som ambassadör för mästerskapet - tillsammans med nio andra toppryttare.

Douglas Lindelöw ambassadör för VM 2022
Douglas Lindelöw är en av tio ryttare som utsetts till ambassadör för VM i Herning 2022. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Frågan, som enligt Douglas Lindelöw var oväntad, kom från arrangören i Herning för snart två månader sedan.
– De kontaktade mig helt apropå ingenting, jag måste nog ha gjort ett gott intryck någon gång i tiden, säger han med ett skratt.

Det är ett stjärnspäckat gäng med officiella ambassadörer som VM-arrangören fått ihop – Douglas Lindeöw har sällskap av dressyrryttarna Patrik Kittel, Charlotte Dujardin, Cathrine Dufour och Dorothee Schneider, hoppryttarna Simone Blum, Andreas Schou och Roger-Yves Bost, paradressyrryttaren Stinna Tange och voltigören Sheena Bendixen.

Så vad innebär det att vara ambassadör?
– Vi hjälper till att marknadsföra och pusha evenemanget, nu är det ju ett VM så det är väl kanske frågan hur mycket push det behöver. Sedan kommer vi vara behjälpliga till organisationen om det är något de vill bolla, någon fråga om något som det kanske ska tas beslut om eller anpassa.

Douglas är även ambassadör för Gothenburg Horse Show, men någon start i världscupfinalen där tror han inte att det blir för egen del i år. Istället tittar han mot sommaren och ett eventuellt olympiskt spel.
– Jag siktar på OS, så får vi se. Det är så snabba vändningar hela tiden, det är svårt att planera – man får kliva upp på morgonen och läsa nyheterna och se vart åt det lutar.

Taggad på mästerskap

Och hur känner du för VM i Herning, att rida där?
– Nu är det ju drygt ett och ett halvt år kvar, men jag är så in i helvete taggad. Jag har inte tävlat på länge nu, precis som de flesta andra. Vi hoppas på ett OS först, och ett EM, men jag ser väldigt positivt även på VM – jag har mina bästa hästar Cheldon och Casquo Blue, och sedan har jag en eller två som behöver växa till sig lite men som absolut kan vara aktuella för VM nästa år.

Hur har året med coronapandemin varit för dig?
– Det börjar bli svårt tycker jag. Det är skönt en vecka eller två, men sedan sitter man där och gör massa grejer för att hålla sig sysselsatt – målar fönster och allt vad man gör. Vi vill ju gärna tävla, på ett säkert sätt. Vi måste egentligen tävla, det är väldigt svårt ekonomiskt annars, konstaterar Douglas, som nu planerar att ta med hästarna till Spanien inom kort för att starta upp utomhussäsongen.

VM i danska Herning arrangeras 6-14 augusti 2022. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden