Fälttävlan, Ponny
5 augusti 2022 17:30
Ridsportplus

Sverige slår ur underläge efter EM-dressyren i fälttävlan

Ponny EM 2022Samtliga svenska fälttävlansekipage har nu ridt dressyrmomentet på ponny-EM. Allra bäst gick det för Moa Elofsson med Waterloo.

Sverige slår ur underläge efter EM-dressyren i fälttävlan
Moa Elofsson och Waterloo på väg mot sin första internationella tvåstjärniga seger tidigare i år. (Arkivbild) Foto: Alicja Wegrzyn

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Moa Elofsson och hennes Waterloo fick till en stadig och harmonisk ritt när dressyrmomentet avslutades i polska Strzegom på fredagen. Med endast 32 i straff ligger ekipaget på plats 16 inför terrängmomentet på lördagens eftermiddag.

– Moa gjorde en bra dressyr och det känns lovande inför morgondagen. Terrängen har tre vattenhinder med olika frågor och en del tekniska utmanare och det är en lång bana som tar närmare 7 minuter att rida, säger Lena Bredberg, landslagsledare för fälttävlansekipagen.

Wilma Bertilsson och Anglode Drifter slutade på 40,8 straff och Julia Oscarsson och hennes Malibu på 47. Leder det individuellt mästerskapet efter dressyrmomentet gör Frankrikes Mae Rinaldi och Boston Du Verdon som fick 25,6 i straff.

– Nu blev det underläge men vi hoppas kunna klättra upp efter terrängen för vi har tre starka ekipage, säger Lena Bredberg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden