Fälttävlan
22 april 2018 14:53

Sverige tvåa i Nations Cup-premiären

Nations CupDet svenska laget startade igång Nations Cup-säsongen med en andraplats efter att ha klättrat ett steg uppåt i banhoppningen.

Sverige tvåa i Nations Cup-premiären
Christoffer Forsberg och Hippo's Sapporo i terrängen, där de var felfria. Foto: FEI

Årets första Nations Cup i fälttävlan har avslutats i italienska Vairano. I det svenska laget ingick Ludwig Svennerstål/Balham Mist, Anna Freskgård /Box Qutie och Christoffer Forsberg/Hippo´s Sapporo. Det svenska laget hade alltså bara tre ryttare till start och kunde således inte räkna bort något resultat till skillnad från de konkurrerande nationerna.

Det svenska laget inledde som tvåa, halkade ner ett snäpp i terrängen och blev slutligen tvåa efter att ha klättrat uppåt igen under söndagens banhoppning. Det svenska straffet var 124,3 medan Frankrike vann med god marginal på 88,2 straff. Italien blev trea och Schweiz fyra.

Christoffer bästa svensk

Christoffer låg bäst till innan banhoppningen med en tredjeplats. Med åtta straff från banhoppningen blev det en slutlig sjundeplats individuellt – bästa svenska resultat i CICO3*-klassen. Franska Alice Naber-Lozeman med Acsi Peter Parker vann klassen på dressyrstraffen 26,0.

Såväl Ludwig som Anna avslutade med varsitt nedslag för laget och landade tätt intill varandra på 44,10 respektive 46 straff – plats 15 och 18 i den individuella resultatlistan. Anna red även Fly Away i klassen och de levererade ett felfritt avslut, vilket resulterade i 39,9 straff och tionde plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden