Hoppning
22 september 2021 14:14

Sveriges hopptrupp till Nations Cup-finalen i Barcelona klar

Nations Cup-finalEfter helgens blågula andraplats i Aachen är det nästa helg dags för nationshoppningsfinalen i Barcelona. Nu har förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterat den blågula truppen.

Sveriges hopptrupp till Nations Cup-finalen i Barcelona klar
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana har vässat formen ordentligt inför Barcelona. Här syns ekipaget i Rom, där de både vann och kom tvåa i de bägge storklasserna. Foto: Global Champions Tour

Finalen i Longines FEI Jumping Nations Cup avgörs den 1-3 oktober och för åttonde året i rad står CSIO Barcelona som värd. Många deltävlingar har ställts in på grund av pandemin och det innebär att alla nationer i Europaligans division 1 automatiskt är kvalificerade till Barcelona. Totalt 19 nationer från hela världen kommer att slåss om den åtråvärda titeln, som Irland kammade hem 2019. Henrik von Eckermann, Fredrik Jönsson, Evelina Tovek och Peder Fredricson vann då lagbronset åt Sverige.

Om succén kan upprepas återstår att se, men nu har i alla fall förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterat vilka ryttare som ska ingå i det svenska laget. Det blir OS-guldmedaljörerna Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann samt EM-aktuella Angelica Augustsson Zanotelli och Rolf-Göran Bengtsson som ska försvara de svenska färgerna. I truppen ingår även Angelie von Essen, som i helgen gjorde två felfria rundor i Aachen Nations Cup.

– Det är ett slagkraftigt lag som kommer att vara på plats och alla har visat god form under sommaren. Men detta är en ny tävling med nya förutsättningar – vi ska göra det så bra vi kan, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

– Det är en väldigt viktig tävling för både oss och andra länder, det handlar om att stanna kvar i division 1. Jag har ännu inte sett de andra laguppställningarna men det kommer att bli tufft, det är det alltid. Det är mycket att rida om, fortsätter han.

Klasser och regler

Varje lag tar med fem ryttare totalt, fyra rider första omgången som går under fredagen över 1,60-hinder. Förbundskapten har rätt att ändra laguppställningen efter första omgången.

I söndagens final deltar de åtta bästa lagen från första omgången. Alla lag startar om från noll fel, fyra ryttare rider grundomgång, de tre bästa räknas, och vid omhoppning startar endast en ryttare som representerar hela laget.

Preliminärt tidsprogram

Fredag 1 oktober
20.00 Nations Cup Final – första omgången

Lördag 2 oktober
21.00 Nations Cup Final – Challenge Cup (B-final)

Söndag 3 oktober
15:00 Nations Cup Final – Totalfinal

ClipMyHorse sänder (betaltjänst).
Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden