Avelsnyheter
20 augusti 05:51

SvRF lanserar nytt championat för unga fälttävlanshästar

FälttävlanSvenska Ridsportförbundet har tagit initiativ till ett öppet unghästchampionat i fälttävlan. Och det är snabba puckar då det första championatet ska ridas redan i samband med årets Breeders om en månad.

SvRF lanserar nytt championat för unga fälttävlanshästar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Ellende

Svenska Ridsportförbundet berättar om nyheten på sin webbplats.

Det handlar om att ett öppet unghästchampionat i fälttävlan kommer att ridas i samband med Breeders Trophy i Össjö den 23-24 september. Anledningen ska vara att främja utbildningen av unga hästar inom fälttävlan och championatet är öppet för både svensk- och utlandsfödda hästar.

Klasserna är H90 för 4-åringar, H100 för 5-åringar och CCN2*S för 6-åringarna. Bedömningen är samma som på Breeders Trophy.

Den häst som inom respektive åldersgrupp vinner finalen blir Svensk Unghästchampion. Det öppna championatet och Breeders Trophy avgörs i samma klass. SWB-hästarna som är Breeders Trophy-anslutna tävlar om både championat- och Breeders Trophy-titlarna medan de utlandsfödda hästarna konkurrerar om championat-titlarna.

Sedan några år tillbaka arrangerar även R&B Eventer ett öppet championat för svenskägda fälttävlanshästar mellan fem och sju år.

Regler, öppna championtat för 4-åringar
Regler, öppna championtat för 5-åringar
Regler, öppna championtat för 6-åringar
Regler, Breeders Trophy

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden