Avelsnyheter
8 juli 10:13

Platsen klar för årets Breeders i fälttävlan

SWB Equestrian WeeksBreeders i fälttävlan flyttar till en nygammal tävlingsplats i höst.

Platsen klar för årets Breeders i fälttävlan
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Richard Juilliart

Det är SWB som berättar att årets Breeders Trophy i fälttävlan för SWB-hästar avgörs hos Össjö Hästsällskap utanför Ängelholm.

SWB berättar vidare att det nya formatet som introducerades förra året, när Breeders gick på Gärds, kommer att användas även i år. Det handlar om ett huntingliknande format där de 4- och 5-åriga hästarna gör samtliga moment i en följd. 6-åringarna går en tvåstjärnig klass.

Under samma tävling går Svenska Ridsportförbundets öppna championat och Fälttävlanskommitténs ordförande Marie Carlerbäck ser positivt på detta samarbete:
– Sporten är relativt liten och det är oerhört viktigt för oss att ha ett gemensamt arbete och samsyn redan från unghästnivå. Det är många guldkorn som kommit fram via Breeders Trophy och tidpunkten är också perfekt för de 6-åriga fälttävlanshästarna som siktar på Unghäst-VM, säger hon.

Svenska Ridsportförbundets öppna championat och Breeders Trophy avgörs i samma klass. SWB-hästarna tävlar om både championat- och Breeders Trophy-titlarna medan de hästar som är födda utomlands tävlar om championatstitlarna.

Breeders Trophy avgörs den 23-24 september.

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden