Avelsnyheter, Ridsport Play
28 oktober 05:51

SWB-podden om betäckningssiffror och Breeders-favoriter

AvelSWB-podden med avelsprofilerna Gustaf Johansson och Elisabet ”Bettan” Ernblad har etablerat sig och nu finns det över 70 avsnitt. Det senaste handlar om Breeders, och det blir också en genomgång av den preliminära betäckningsstatistiken. Här kan du lyssna på senaste avsnittet. [Rättad]

SWB-podden om betäckningssiffror och Breeders-favoriter
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Azaliya

Betäckningssiffror som ser ut att sjunkit med 18,19 procent * ej korrekt se fotnot nedan), reflektioner kring Breeders och ett nedslag World Breeding Federation for Sport Horses, WBFSH, årliga möte.

Det är ett blandat innehåll i den senaste upplagan av SWB-podden med avelsprofilerna Gustaf Johansson och Elisabet ”Bettan” Ernblad.

Podden har nu funnits ett tag och nu finns över 70 avsnitt om det mesta inom avelsvärlden: exteriör, årets bruksprov, unghäst-VM och mycket mer.

Lyssna på senaste avsnittet i spelaren nedan.

t

Fotnot: Årets betäckningsresultat visar i oktober 2023 att andelen betäckningar har sjunkit med 14,7 procent något som SWB:s kansli också bekräftat. Ridsport upptäckte felaktigheten under sin egen analys av årets betäckningsresultat och fick det verifierat. I podden är det dock den ovan uppgivna siffran som poddskaparna resonerar kring – vilken inte stämmer. 

Läs mer om SWB-podden i inlägget från sociala medier nedan.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av SWBpodden (@swbpodden)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden