Sverige
8 juli 2019 11:15

SWB stöttar: Fölauktion ska ge fler barn chansen att rida

Viktig välgörenhetMed premiär under Falsterboveckan startar SWB en insamling till Kronprinsessan Victorias Fond. Två föl kommer att auktioneras ut och fem procent av försäljningssumman går oavkortat till fonden.

SWB stöttar: Fölauktion ska ge fler barn chansen att rida
Insamlingen görs till förmån för Kronprinsessan Victorias Fond. Arkivbild: Raphael Stecksén/Kungahuset.se

– SWB vill bidra till att ge barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom möjlighet att rida och umgås med hästar, säger SWB:s vd Helén Uddefors om initiativet som döpts till SWB Warm Hearts.
– Vi vet att ridningen stärker balans, styrka, koordination och kondition och att samvaron med hästar och stallkamrater är bra för själen. Vi vill så gärna att barn som inte annars hade haft chansen får möjligheten att dela vår stora passion och kärlek till hästarna.

Startskottet för SWB Warm Hearts går på fredag under Falsterboveckan med mingel och en så kallad silent auction-kväll i dressyrbanans VIP-lounge. Biljetterna säljs för 850 kr kuvertet och 200 kr från varje biljett går också till insamlingen. Om alla 150 kuvert säljs blir bara det 30000 kronor till Kronprinsessan Victorias Fond.

Sedan tillkommer fem procent av försäljningsvärdet av två exklusivt utvalda stoföl med fina härstamningar, ett hopp- och ett dressyrstammat.

Guldkantade härstamningar

Dressyrfölet efter Secret kommer ur Marie Hawards uppfödning och moster är Patrik Kittels framgångsrika tävlingspartner Deja, morfader är landslagshingsten Zuidenwind. Hoppfölet från Hagalunds Hopp & Dressyravel har den spännande kombinationen Cornet Obolensky-Kannan, även den med svårklassmeriter på mödernet.
– Fölen ger oss också en riktigt fin upptakt till höstens elitauktioner som går av stapeln under SWB Equestrian Weeks på Flyinge i höst, säger Helén Uddefors.

Insamlingen är ett långsiktigt engagemang för SWB och fler insamlingsevent planeras redan. Alla som vill vara med och bidra till SWB Warm Hearts kan lämna en gåva här.

Ridsport
Marie Hawards uppfödning Deja, tävlad av Patrik Kittel, är moster till ett av auktionsfölen. ArkivFoto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden