Sportnytt
14 oktober 2020 13:23

Sweden International Horse Show ställs in

InställtSIHS Special Edition i februari 2021 skulle bli något alldeles enastående och unikt. Men de goda intentionerna kunde till slut inte rå på pandemin – nu ställs den stora hästfesten in. Istället tar arrangören sikte på november nästa år.

Sweden International Horse Show ställs in
Det blir inget SIHS på Friends förrän i november nästa år. Foto: Roland Thunholm

Det har pågått ett intensivt arbetet för att kunna genomföra ett coronaanpassat SIHS Special Edition i februari 2021, efter att SIHS flyttades fram från november i år. Ansträngningarna till trots tvingas nu tävlingsorganisationen ändå ställa in vinterns upplaga av SIHS helt och hållet.

– Att ställa in vinterns evenemang är ett tungt beslut att fatta, men med de restriktioner som gäller i dagsläget, avseende publik och internationellt resande kan vi inte erbjuda ett evenemang som håller den höga kvalitet vår publik är van vid och förväntar sig och då ska vi heller inte genomföra evenemanget, säger Christin Ericsson, Event Director för Sweden International Horse Show, i ett pressmeddelande.

– SIHS innebär sport och show på allra högsta internationella nivå och en fantastisk stämning på plats i Friends Arena, som vår härliga publik är med och skapar. Det kommer vi tillbaka med den 25-28 november 2021, fortsätter Christin Ericsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden