Sverige
2 mars 2012 21:29

Sylve stämmer ”Bonde-Peter”

Det svenska hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand har stämt ”Bonde-Peter” för förtal vid Norrtälje tingsrätt.

– Eftersom det kommer att bli en rättegång vill jag inte säga mer än att min advokat har lämnat in en stämningsansökan. Detta är en affär mellan mig och motparten som pågått i 20 års tid och som jag äntligen vill ha ett slut på, säger Sylve Söderstrand till Ridsport.

– För mig är det en stor lättnad att äntligen få berätta vad jag varit utsatt för. Jag har aldrig påstått att det handlar om någon annan än mig själv och det har varit fruktansvärt att ha blivit kallad lögnare av Svenska Ridsportförbundet utan att någon har talat med mig och hört min version, berättar Peter Gustafson.

– Vi har inte lagt oss i tvisten. Det är inte vår sak. Vi har fullt förtroende för Sylve och det arbete han gör, säger förbundets generalsekreterare Carina Sjöberg.

Peter Gustafson blev känd som Bonde-Peter när han 2008, som första homosexuella deltagare, medverkade i ”Bonde söker fru” i TV 4.

Svenska Ridsportförbundet har i ett pressmeddelande uttalat sitt fulla förtroende för Sylve Söderstrand. Läs hela pressmeddelandet

Läs mer i Ridsport nummer 5 som är hos våra prenumeranter den 8 och finns i butik från och med lördag den 10 mars. Om du vill ha tidningen direkt hem i brevlådan, klicka HÄR

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden