Hoppning
10 juni 2016 14:00

Sylve vikarierade som lagkapten i S:t Gallen

Vid nationshoppningen i S:t Gallen var Sylve Söderstrand åter chef d'Equipe för det svenska laget. Detta trots att han numera har titeln olympisk headcoach. Ridsport ringde upp Svenska Ridsportförbundet för att höra hur det kom sig.

Sylve vikarierade som lagkapten i S:t Gallen
Efter alla turer var Sylve Söderstrand tillbaka som lagkapten under nationshoppningen i S:t Gallen för en vecka sedan. Roland Thunholm

När de nya titlarna fördelades inom hoppledningen och Ragnar Bengtsson blev ny förbundskapten sa Ulf Brömster, Ridsportförbundets ordförande, att Sylve i sin roll som olympisk headcoach inte ska bestämma lagen till Nations Cup utan det är förbundets ansvar.  

Vad betyder det att Sylve nu åter hoppar in som lagkapten för division 1-laget?
– Det är fortfarande Ridsportförbundet som fastställer laguttagningen men hoppledningen får fördela gracerna som det passar bäst inför OS, säger Ulf. 

Så att Sylve fortfarande (i skrivande stund) står som förbundskapten för hopplandslaget på förbundets hemsida betyder inte att ni tagit tillbaka honom i smyg?
– Absolut inte. Tack för att du påpekar det. Det ska vi genast ändra, säger Ulf. 

Enligt Annika Ersgård, förbundets sportchef för hoppning som sitter i hoppledningen tillsammans med Ragnar och Sylve, är skälet till att Sylve var lagkapten i S:t Gallen att Ragnar sedan tidigare hade ett annat åtagande och inte kunde åka.
– Men vi tog ut laget gemensamt, berättar hon. 

Vem betalar Sylves lön när han går in som lagkapten under en nationshoppning?
– Han är bara anställd av SOK, inte av förbundet. Men han har i sitt avtal att han ska jobba med ryttarna som står på listan till OS, säger Annika.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden