Dressyr
6 juli 2019 19:08

Syster-repris i dressyrens amatörtour

Falsterbo Horse ShowFörra året vann hennes tvillingsyster amatörrourens kür med Guanaja. På lördagen red Sofia Kühner Säterskog Guanjas dotter Forastera till seger i första rundan av årets amatörtour. "Jag är jättestolt över min häst," säger ryttaren.

Syster-repris i dressyrens amatörtour
Sofia Kühner Säterskog vann första omgången av dressyrens amatörtour i Falsterbo. Foto: Annelie Frank

– Det känns jätteroligt, säger 23-åriga Sofia Kühner Säterskog samtidigt som hennes Forastera (SWB sto f 2010 e Figaro R-Bocelli, uppf Horse Farm Åsälv AB, äg Kühner Dressage AB) får på sig segertäcke och rosett utanför Falsterbos dressyrbana.

Förra året var det premiär för en amatörtour i dressyr i Falsterbo. Då vann Sofia Kühner Säterskogs tvillingsyster Liza Kühner Säterskog med Guanaja.

På lördagen red Sofia Kühner Säterskog, Göteborg, Guanjas dotter Forastera till seger i första rundan av årets amatörtour efter att ha fått 68,083 procent.
– Jag är jättestolt över min häst, hon har mognat mycket den senaste tiden, hon har varit lite sen. Så det var jätteroligt att hon gick in på den här banan.

När Sofia Kühner Säterskog inte tävlar i dressyr driver hon ett hästföretag och kör lastbil.

Nu väntar avgörandet i dressyrens amatörtour med en kür i morgon, söndag. Alla 13 ekipage som startade på lördagen får starta küren.
– Jag ska bara försöka ta det lugnt och göra mitt bästa, säger Sofia Kühner Säterskog.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden