Nyheter
19 februari 2021 10:05

Systrarna Bergåkra i ny hästserie på SVT

Bäddat för succéDet har gått några år sedan både små och stora hästälskare samlades framför Ponnyakuten och nu släpper äntligen SVT ett nytt hästprogram för unga. I fokus står inga mindre än två av ridsportens unga stjärnskott, systrarna Emilia och Olivia Bergåkra, som nu startar Hästvloggen på SVT Barn. Läs mer här.

Systrarna Bergåkra i ny hästserie på SVT
Olivia och Emilia Bergåkra bjuder in tittarna till gården i Hälsingland. Foto: Alma Linder

Efter tittarsuccén Ponnyakuten släpper nu SVT Barn sitt första hästprogram på länge. I fokus står inga mindre än systrarna Emilia och Olivia Bergåkra, som bägge två är landslagsryttare med flera SM-guld på meritlistan. Emilia rider dressyr medan lillasyster Olivia satsar på både fälttävlan och hoppning. Tillsammans startar de nu en egen vlogg på SVT Barn – Hästvloggen.

De tre första avsnitten av tolv släpps tisdagen den 23 februari på SVT Barn. På systrarnas resa mot toppen får tittarna även träffa storasystern och ridprofilen Cecilia Bergåkra och förstås mamma Sigrid Bergåkra. Det blir både stallvardag och tävling på elitnivå, och glada och sorgliga stunder.
– Jag tycker om att få dela det som händer i mitt liv med mina följare. Vi har en kontakt på något sätt. Jag är jättestolt över Hästvloggen och sjukt taggad. Jag vill att alla ska kolla, säger 16-åriga Emilia som har vloggat på Youtube sedan 2017.

Hästvloggen, Emilia Bergåkra, Foto Josefin Björklund
Här har Emilia Bergåkra precis vunnit SM-guld för children med hästen My Friend. Foto: Josefin Björklund
Hästvloggen, Familjen Bergåkra, Foto Alice Mork
I Hästvloggen får vi träffa alla ”Bergåkra-brudarna” som de kallar sig. Här är mamma Sigrid Bergåkra i mitten. Foto: Alice Mork

Att tävlingar och segrar dock inte är allt är en viktig del av budskapet.
– Ingenting i hela världen slår känslan av att komma in och möta Makke på morgonen i stallet. Höra hans glada gnäggande när han förstår att det är jag. Och så lutar han sitt huvud mot mitt, säger 14-åriga Olivia om sin tävlingskamrat Makkelijke.

”Ladda för stora känslor, syskonkärlek, en hel del oväntade händelser, men framför allt en oändligt stor passion för hästar och ridsporten”, skriver SVT Barn i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden