Fälttävlan, Ponny
28 april 2019 20:32
Ridsportplus

Systrarna Svane toppade i Mantorp

Nationellt Det var två systrar i topp när Föreningen Mantorpsryttarnas CNCP* avslutades på söndagen. "Nu är planen att debutera i tvåstjärnigt," säger segraren Maria Svane.

Systrarna Svane toppade i Mantorp
Maria Svane och Annaghdown Fionn. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Anna Jarlhäll

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var sex ekipage som gjorde upp i ponnyernas enstjärniga klass på meetinget i Mantorp.

  Min ponny skötte sig exemplariskt hela helgen. Maria Svane.

  Maria Svane och hennes Annaghdown Fionn (SCS val f 2005 e Smokey Finn-Robin Hood, uppf Martin Conneely, äg Maria Svane) tog ledningen direkt efter dressyren där det blev 32,8 straff. Sedan släppte ekipaget, som tävlar för Strömsholms Ridsportförening, inte någon förbi sig.

  – Jag är jättenöjd. Min ponny skötte sig exemplariskt hela helgen, säger 15-åriga Maria Svane som bor mellan Västerås och Enköping.

  Felfri terräng

  – Vi gjorde en bra dressyr, vi halkade lite i en sväng i hoppningen och fick ett nedslag och i terrängen blev det felfritt och vi gick i mål exakt på optimaltiden.
  – Terrängen passade min ponny utmärkt.

  Hon började med fälttävlan för några år sedan och förra året började hon ta sig uppåt i klasserna. Storasyster Anna Svane har ofta varit en kompanjon på tävlingar, och så var det även i Mantorp.

  Anna Svane red sin Lip´s Limited Edition och lade sig stadigt på andraplatsen efter sin syster redan efter dressyren. Och det blev en andraplats för henne när klassen var avklarad. Hon faller dock för åldersstrecket när det gäller internationellt tävlande i år.

  För Maria Svane innebär resultatet i Mantorp att hon och hennes ponny är kvalade till tvåstjärnig klass.
  – Planen är att jag ska debutera i tvåstjärnigt i Danmark senare i år, säger hon.

  Silver på lag-SM

  Det var för ungefär ett år sedan som Maria Svane och Annaghdown Fionn blev ett ekipage. Sedan dess har de bland annat hunnit med att ta silver på lag-SM.
  – I år hoppas jag att vi kan bli stabila i enstjärnig klass och få lite rutin i tvåstjärnig. Och så vill jag gärna rida nordiska mästerskapet.

  – Och så måste jag och min ponny fortsätta hitta varandra och lära känna varandra ännu bättre.

  Resultat, ponny

  På tävlingen reds också en CCN2*S med tolv startande ekipage. Kinda Ryttarförenings Pernilla Bjuhr vann med King Bubbles före Stora Wäsby Fältrittklubbs Emma Röden/Crocket.

  Resultat, häst

  Klassindelningen i fälttävlan har ändrats från och med i år. Nuvarande fyrstjärnig klass motsvarar tidigare trestjärnig klass, nuvarande trestjärnig motsvarar tidigare tvåstjärnig klass och så vidare.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden