Dressyr
15 oktober 2013 14:58

Tävla dressyr bettlöst

Det holländska förbundet KNHS kommer att tillåta dressyrekipage att starta i vanliga klasser med huvudlag utan bett från och med 14:e april 2014.

Det har sedan 2009 varit möjligt att starta i separata dressyrklasser i Holland om du velat rida din häst på ett bettlöst huvudlag. 2010 infördes en regeländring som gjorde sådana klasser vanligare och förbundet gjorde en formell utvärdering av de tävlingar som varit. Resultatet är att det från nästa år blir tillåtet att rida i vanliga klasser på bettlöst huvudlag.

Till en början öppnas de lättaste klasserna för ändringen men KNHS har gett löfte om att det ska bli ändringar för högre klass så småningom. Frågan har drivits av NVBP som är en holländsk intresseorganisation för bettlös ridning.

Intresset för bettlös ridning ökar på många håll i Världen. Dressyrryttarinnan  Uta Gräf och Le Noir demonstrerade Grand Prix dressyr bettlöst under BundesChampionatet för några år sedan. 

På hoppsidan har Luciana Diniz tävlat i svår hoppning med As-taro med ett mycket enkelt huvudlag på sin häst – hon gör tvärtom och rider på bett utan huvudlag.

Källa: horsesinternational.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-