Hoppning
1 augusti 2023 12:00

Tävlingsplatserna för nya League of Nations klara – Falsterbo borta

Nytt formatFalsterbo tappar Nations Cup nästa år när League of Nations ersätter Nations Cup i hoppning. Se alla tävlingsplatserna här.

Tävlingsplatserna för nya League of Nations klara – Falsterbo borta
Schweiz vann Nations Cup i Falsterbo i år. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Nästa år ersätts Longines FEI Jumping Nations Cup Series av det nya konceptet Longines League of Nations. Därmed blir det fyra kvaltävlingar plus final istället för nästan dubbla antalet tävlingar. Falsterbo Horse Show var en av 18 arrangörer som skickade in en tävlingsansökan till FEI. 

Nu är de lyckliga fem arrangörerna utvalda och utspridda i Europa, Mellanöstern och USA – och Falsterbo Horse Show är inte en av dem. Men Falsterbo sitter inte i sjön för det, menar tävlingsgeneralen Jana Wannius.
– Oavsett vad som händer fortsätter vi att köra femstjärniga tävlingar med nationshoppning, derby och Grand Prix. Vi blir en ”standalone” som Rom, La Baule och Aachen, säger han i en tidigare intervju med Ridsport.

Första kvalet i League of Nations går i Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi, därefter följer Ocala i Florida, det tredje kvalet går i huvudsponsorn Longines hemland Schweiz, i St Gallen, och det fjärde äger rum i holländska Rotterdam. Barcelona får behålla finalen.

Med nya League of Nations försvinner regionsindelningen och kvalificeringssystemet som finns i dagens Nations Cup. Serien blir istället global och de tio bästa hoppnationerna får rida i ligan. Urvalet inför premiären nästa år baseras på världsrankningen i november, där de fem högst rankade seniorryttarna och den högst rankade U25-ryttaren från respektive land avgör.

Longines League of Nations (nya ligan) – regler

Longines FEI Jumping Nations Cup Series (gamla ligan) – regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden