Sportnytt
28 mars 2020 13:21

Tävlingsstoppet inte totalt – förbundet utreder

CoronasmittanKan mindre tävlingar få genomföras trots tävlingsstoppet? Det undrar Gripens Ryttarförening, och Svenska Ridsportförbundet stänger inte dörren helt.

Tävlingsstoppet inte totalt – förbundet utreder
Gripens Ryttarförening hoppas fortfarande kunna genomföra sina tävlingar. Arkivbild

I fredags eftermiddag fick alla anmälda till dressyrtävlingarna hos Gripens Ryttarförening ett mejl om att tävlingarna den 25-26 april skulle genomföras som planerat – men med hårda restriktioner.

Mejlet ledde till både glädje och förvåning hos mottagarna, eftersom regeringen just hade lämnat besked om den nya maxgränsen på 50 personer vid offentliga tillställningar.

− Vi hade precis hunnit skicka mejlet när Ridsportförbundet skrev att alla tävlingar skulle ställas in, förklarar Carolina Mörk i Gripens Ryttarförening.

− Responsen på mejlet blev väldigt positiv, men just nu vet vi inte om vi får göra tävlingen.

Det första beskedet från Svenska Ridsportförbundet var att tävlingsstopp gällde, men under lördagen uppdaterades texten på hemsidan. Nu står det

”Med regeringens beslut i åtanke gjorde Svenska Ridsportförbundets styrelse vid möte den 28 mars bedömningen att all tävlingsverksamhet ställs in till och med den 31 maj 2020.

Svenska Ridsportförbundet inväntar nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att undersöka förutsättningar för att mindre tävlingar ska kunna genomföras.”

Därmed är dörren inte helt stängd för Gripens Ryttarförening.
− Vi kör gärna tävlingen om vi får, säger Carolina Mörk.

Föreningen hade redan planerat för att inte ha någon publik i ridhuset, max en medföljare per ekipage, och inga prisutdelningar.
− Vi har bra flöden på tävlingsplatsen, och ryttarna skulle bara kunna komma hit, rida och sedan åka hem igen. Vi kan styra flödena, och skulle kunna göra detta på ett säkert sätt, säger Carolina Mörk.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden