Sport
17 april 2020 14:20

Tävlingsstoppet ska ses över

TävlingsstoppMed anledning av Folkhälsomyndighetens undantag för barn- och ungdomsidrott när det gäller olika pandemirestriktioner kan Svenska Ridsportförbundet komma att ompröva sitt beslut om tävlingsstopp för de yngre.

Tävlingsstoppet ska ses över
Tävlingsstoppet för barn och ungdomar ska ses över. Foto: Roland Thunholm

Folkhälsomyndigheten har gjort ett undantag för barn- och ungdomsidrott i sina föreskrifter och allmänna råd i samband med coronapandemin.

Därmed har förutsättningarna ändrats även för tävlingsverksamheten inom Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

– Det är viktigt att idrotten fortsätter att vara en fast punkt för barn och ungdomar i en turbulent omvärld samtidigt som vi anpassar aktiviteter efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det är skönt att dessa nu gör det enklare för föreningar att göra rätt, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet på förbundets webbplats.

Möte nästa vecka

SvRF ska nu se över över om och hur tävlingsverksamheten skulle kunna starta med mindre tävlingar för barn och ungdomar upp till och med 18 år. Detta ska göras genom ett möte som SvRF:s förbundsstyrelse ska ha den 23 april.

Fram till dess att nytt beslut om tävlingar eventuellt tas gäller beslutet om tävlingsstopp för ridsporten till och med 31 maj.

Allmänna råd

Folkhälsomyndighetens allmänna råd till idrotten gäller även nu när tävlande i barn- och ungdomsidrott tillåts. Det handlar om:

  • Undvika närkontakt mellan idrottsutövare.
  • Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus.
  • Skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper för vuxna.
  • Begränsa antalet åskådare och undvik trängsel.
  • Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden