Sport
12 mars 2020 19:26

Trots virusläget – den olympiska elden är tänd

OS2020Många är tveksamma till om OS i Tokyo verkligen blir av men under torsdagen kom signaler om att OS kan komma att genomföras som planerat.

Trots virusläget – den olympiska elden är tänd
OS går av stapeln i Tokyo i sommar.

Under torsdagen tändes den olympiska elden under traditionella former i Olympia i Grekland. Ceremonin skedde dock utan någon allmän publik för att förhindra smittspridning av pandemiviruset corona.

På plats var dock ett hundratal gäster från Internationella Olympiska Kommittén och Tokyos organisationskommitté som fick se hur den olympiska facklan tändes.

 

OS i Tokyo är planerat att hållas mellan 24 juli och 9 augusti i år men flera röster har höjts kring att ställa in alternativt flytta fram evenemanget på grund av coronaviruset.

Till nyhetsbyrån Reuters sa Haruyuki Takahashi,  ledamot i Tokyo-OS ledningsorganisation under onsdagen att man tittar på möjligheten att skjuta på OS:

– Vi måste börja förbereda oss för alla scenarier. Om spelen inte kan hållas i sommar, skulle en försening på ett eller två år vara det mest genomförbara.

Det dementerades dock av Tokyos guvernör Yuriko Koike.

– Det är otänkbart att ställa in OS, sa Yuriko Koike i samma artikel.

OS-facklans eld förflyttas nu – trots det rådande världsläget – sakta men säkert mot händelsernas centrum. Den kommande veckan färdas facklan genom Grekland för att sedan transporteras i en speciell lanterna via flyg till Japan.

Den 26 mars startar den nationella fackelstafetten i prefekturen Fukushima vilket är starten på en 121 dagar lång resa genom Japans alla 47 prefekturer för OS-elden innan den anländer till OS-invigningen som enligt all planering ska hållas den 24 juli.

Här kan du läsa mer om ceremonin när elden tändes.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden