Sverige
1 februari 2020 07:20

TDB-fifflarens dom kvarstår

FörskingringUnder fredagen fastställdes fängelsedomen för den tidigare anställda på Svenska Ridsportförbundet som fifflat till sig pengar via TDB. Totalt rörde det sig om dryga två miljoner kronor som överförts i småbelopp från privata TDB-konton.

TDB-fifflarens dom kvarstår
Mannen förskingrade över en miljon av klinikens pengar. Foto: iStock

Svea hovrätt fastställde på fredagen Västerås tingsrätts dom i fallet med förskingringen av pengar i tävlingsdatabasen, TDB. Oegentligheterna uppdagades för knappt två år sedan och handlade om överföringar av små summor pengar från privata TDB-konton till den dömdas privata konto under längre tid. Totalt förskingrade den tidigare kanslianställda på förbundet dryga två miljoner kronor, som både drabbade enskilda kontohavare och förbundet.

Domen fastställdes till fängelse i ett år och fyra månader samt att betala skadestånd till förbundet på 1 960 510 kronor.

– Det är mycket tråkigt att enskilda kontoinnehavare i TDB och vi som förbund har blivit utsatta för detta, men bra att vi fått ett avslut och kan gå vidare, säger Annika Tjernström, generalsekreterare i Svenska Ridsportförbundet på förbundets hemsida.

De kontoinnehavare som drabbades har fått de förskingrade medlen återbetalda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden