Sverige
26 januari 2022 09:04

Teknik och hållbarhet på årets Hästföretagarforum

HästföretagarforumEn ny app som kan hjälpa till vid hältutredning på hemmaplan, det är ett av inslagen i årets Hästföretagarforum, som har teknik och hållbarhet som tema. Årets forum kan följas både på plats i Göteborg och digitalt.

Teknik och hållbarhet på årets Hästföretagarforum
Publik är välkommen att följa årets Hästföretagarforum på plats. (Bilden är från 2019) Foto: Anna Nyberg

Gothenburg Horse Show fick i början av veckan kasta in handduken på grund av de rådande coronarestriktionerna. En liten ljusglimt är dock att Hästföretagarforum blir av i nästan vanlig ordning. Det som i fjol var ett helt digitalt seminarium blir nu en hybridvariant, där man både kan vara på plats alternativt streama hela programmet.

I dag släpps biljetterna till årets stora seminariedag för alla som driver eller är intresserade av att driva hästföretag – Hästföretagarforum. Det blir ett seminarieprogram med teknik- och hållbarhetsfokus.

Förra årets Hästföretagarforum blev ett heldigitalt evenemang, men i år finns det gott hopp om att kunna genomföra ett hybridevent med både deltagare på plats i konferensrummet på Gothia Towers i Göteborg och digitalt via den webbsända TV-produktionen.

– Digital access ingår för övrigt även för dem som köper biljett till det fysiska evenemanget, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum 2022, i ett pressmeddelande.

I de elva seminarierna träffar publiken flera hästföretagare, men också en expert på sociala medier, hållbarhetsexperter, innovatörer, forskare, myndighetspersoner och ekonomer. Gemensamt för alla seminarier är att de tillför massor av kunskap och inspiration.

– Hållbarhet är så mycket mer än sopsortering. För hästföretag kan ny teknik och hållbarhet dessutom gå hand i hand för att skapa hållbara företag, hållbara lokaler och utomhusmiljöer och hållbara medarbetare, säger Marie Lundmark.

Bland årets talare syns till exempel hållbarhetsambassadören Alexandra Mörner från Lövsta, Rebecka Fredriksson som är en fena på sociala medier för hästföretagare, veterinären och forskaren Elin Hernlund som tillsammans med AI-experten Axel Nyström skapat en app för hältutredning.

Sara Westholm från Hästnäringens Yrkesnämnd berättar hur hästföretag kan lösa kompetensförsörjningen och bli attraktiva arbetsgivare och Ludvig & Co ger konkreta tips om hur man använda nyckeltal för att slipa lönsamheten.

I heta stolen sitter denna gång Susanne Tornberg, vd för tidningen Ridsport som fyller 50 år i år.

Nytt för i år är att det går att köpa både heldags- och halvdagsbiljett.

Fullständigt program och biljetter hittar du här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden