Blogg
30 augusti 2013 23:43

Terrängpulsen börjar öka

Jodå. Dressyren är viktig i fälttävlan. Men det är knappast någon som tävlar fälttävlan för att de tycker att dressyr är det roligaste som finns... För den sortens ryttare finns det ju en annan ridsportgren. Den speciella terrängpulsen började kännas redan under fredagskvällen i Malmö.

Det svenska landslagets terrängtränare Jan Jönsson och Linda Algotsson diskuterar tekniska detaljer under en stunds träning på terränghinder på Ribersborg under fredagen.

Även Niklas Lindbäck gjorde sin dressyr på torsdagen och kunde ägna fredagen åt att hitta terränghumöret tillsammans med Mister Pooh.

Marina Nilsson har varit hästskötare åt Linda Algotsson under flera mästerskap, bland annat på OS i Hongkong och London. Hon har prisats för sina insatser som hästskötare på Ryttargalan. Nu är hon på plats i Malmö.

Michael Jung tog sig mer än en promenad runt terrängbanan under fredagen. Dessutom hann tysken med att ta en överlägsen ledning efter dressyren. På söndag eftermiddag vet vi om han fortsätter att vara Europamästare i fälttävlan. 

Tre av de svenska ryttarna på EM är småbarnsföräldrar. Men Wilma är förmodligen det av barnen som har de bästa fälttävlansgenerna. Hennes mamma Sara Algotsson Ostholt, pappa Frank Ostholt, moster Linda Algotsson och farbor Andreas Ostholt har alla varit etablerade i världseliten under många år. Och Wilma själv har mycket vana vid tävlingsplatser redan. 

Nästan 300 personer är ackrediterade som press under EM på Ribersborg. Och det är här pressen håller till, i ett tält längs med kortsidan på dressyrbanan. På fredagen började taktiksnacket bland fotograferna var de ska stå för att få de bästa bilderna och hos reportrarna hur de ska få de bästa citaten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden